Konyhabútoraink műszaki tartalma, és a helyszíni beszerelés főbb tudnivalói

img08

Kérjük figyelmesen olvassa el az alábbi leírásokat melyekből minden alapvető műszaki információt megtudhat, ezen felül összehasonlíthatja az egyes gyártók és az egyéni asztalosok által készített bútorok műszaki tartalmával a magyar gyártmányú, márkázott, minőségi Cliff© konyhákat!!!

A konyhabútor a lakás legbonyolultabb bútorzata, illeszkednie kell a falhoz, annak minden egyenletlenségéhez, L, vagy U alakú konyhák esetén a falak által bezárt szögek sem mindig derékszögűek, ezért a munkalapokat, világítástakarókat, párkányléceket, vagy párkányzatot és a lábazati elemeket szálban szállítjuk le, hogy azokat a helyszínen pontosan az Ön falaihoz, burkolataihoz és bútorához igazítva szerelhessük fel.

Igaz, hogy ebben az esetben, szerelés közben por keletkezik a helyszíni gyalulásból, vágásból hulladék képződik. Ezeket a szereléssel megbízott szakember a helyszínen összegyűjti, amennyiben biztosítanak számára lehetőséget a szemét elhelyezésére eltávolítja, és kiporszívozza a bútort. Igaz, ez nem ér fel egy nagytakarítással, de reméljük a végeredménnyel elégedett lesz.

A fogantyúk sokfélesége miatt a fogantyúk felfúrása is a helyszínen történik.

A konyhabútorok leírása:

  • A szekrény testek 18 mm vastag laminált forgácslapból készülnek, melyek látható élei élfóliával, esetenkét 2 mm vastag ABS-vel, és élfóliával lezártak. A nem látható élek - kivéve a fürdőszobabútorokat - nincsenek lezárva. A hátfal általában 5 mm vastag HDF, illetve esetenként 3 mm farost lemez.
  • Az alsó elemek állítható lábakon állnak, melyekkel a szerelők a munkalap vízszintesbe állítását tudják tökéletesen elvégezni. Az állítható lábakat porfogóval ellátott forgácslap lábazat takarhatja, melyet oldható kis karmokkal rögzítenek fel a szerelők. A lábazat lehet még alu-lábazat, illetve alu-keretlábazat, ez utóbbi állíthatósága nagyon csekély 1-2 mm. A takaró szegély készülhet az ajtófront anyagából, festett, furnérozott, vagy tömörfa kivitelben is.
  • A forgácslap lábazat a leggyakoribb megoldás, itt a porfogó nem csak a nevében rejlő szerepét tölti be, hanem a felmosáskor előforduló felázást is megakadályozza. Esetleges csőtörés, vízszivárgás esetén, megkíméli a bútort. Ha Ön a szekrények alatt is szeretne feltakarítani, a lábazatot csak le kell pattintania és kitakarítás után Ön is visszatudja pattintani a leszerelt lábazatot.
  • A felső elemeket a falra szerelt fémsínekre akasztották fel, az úgynevezett GAMAR akasztókkal, melyeken lévő állítócsavarokkal vízszintbe és függőbe állították az elemeket.
  • Az elemeket egymáshoz 3,5x40 csavarokkal rögzítették a polcok, vagy a pánttalpak alatt. A polcokat minden esetben krémszínű, vagy barna polcrögzítőkkel szorítjuk le, ez megakadályozza a polc elmozdulását.
  • A fiók minden esetben BLUM fióktest, mely lehet hagyományos görgős = METABOX vajszínű fémkáva szerkezetű, illetve választható fehér teljes kihúzású fiók = TANDEMBOX, mely egyúttal fiókcsendesítős is. A fiók fenék minden esetben 16 mm vastag fehér laminált forgácslap. A fióknál használt laminált forgácslap körben élzárt.

Az ajtók vagy MDF alapú, vagy tömörfa alapanyagból készülnek. Az MDF marható anyag, melyet fólázhatunk, festhetünk, vagy furnérozhatunk.

3D Fóliás ajtókkal van tele a bútoráruházak zöme, ezeket az ajtókat vásárolják nagy tételben az asztalosok is, igaz, hogy rengeteg színárnyalatban és formában létezik, akár antikolt, vagy magasfényű kivitelben is, mi mégsem szoktuk ajánlani, hosszú távon nem megbízható, konyhabútor ajtófrontnak nem alkalmas, a nagy hő víz és pára hatására leválhat a fólia az MDF felületéről, élettartalmuk 4-5 év. Javítani nem lehet, csak csere jöhet számításba esetleges sérülés esetén.

A piaci igényekhez igazodva, kínálatunkban megtalálhatóak ezek a 3 D fóliás ajtók, de minden esetben ismertetni szeretnék hátrányukat. Előnyük természetesen az árban rejlik, olcsóbbak rövid távon, mint egy festett, vagy furnérozott ajtó.

ABS Laminált ajtófronokat is készítünk, itt is nagy a színválasztási lehetőség, melyhez kedvező árat tudunk társítani. Az élek 2 mm-es ABS-vel élzártak, ami lehetetlenné teszi a szélek leválását, továbbá aluminiumkerettel is zárhatjuk, ami modern és divatos hatást kölcsönöz a felületnek és az egész bútornak.

Festett ajtófrontok

Selyem és magasfényű, továbbá polírozott felületű megmunkálással tudjuk kínálni.

Marásuk, az MDF megmunkálhatóságának köszönhetően nagyon sokféle lehet. Színében pedig, több száz árnyalattal kápráztatnak. Legkedveltebb árnyalatok a fehér, krém, vagy bordó, illetve a sárga különböző árnyalatai.

Könnyen tisztíthatóak, sérülés esetén javítható, akár átfesthető.

Kombinálhatjuk a vázszerkezet és ajtófrontok színét is pl. cseresznye + vanília, dió + vanília, vagy tetszés szerint.

EMILY - Carmel - Onix - Diana

Fa - furnérozott ajtók

Slágertermékeink!!!

Akár klasszikus, akár modern ajtófrontról van szó egy furnéros ajtó hosszú távon megbízható társunk és lakásunk dísze lesz!

Nem szárad ki, nem vetemedik meg, mint tömörfa társai, gyönyörű pácokkal és marásmintákkal kiemelkednek a hazai kínálatból.

Áruk versenyképes, nem érik el a tömörfa ajtók borsos m2 árát, felületükben kívül - belül színfa, melyet pácolnak és lakkoznak.

Bemutatótermünkben kiállított konyháink zöme, (szinte az összes) fafurnérozott ajtóval készült.

Örök divat klasszikus stílusban a cseresznyefurnérozott ajtó, különféle árnyalatokban, akár antikolt páccal készítve, vagy sötétebb tónusokban pompázva, elegáns és finom marásmintákkal, pilaszterekkel, apácaráccsal, tiffany üveggel, minden esztétikai elemet felsorakoztatva, csodás és örök darabok maradnak egy életen át.

ACHÁT - HONIG haller cseresznye - ANNA antik cseresznye

Kiemelkedő a szőke dió, tölgy, éger, bükk-furnérozott ajtóink sora.

BIANKA bükk - AMETISZT - éger

Extra ajtónk a tölgyfurnérozott és festett + antikolt HONIG antik fehér, antik vaj, vagy halványzöld színben, ezzel az ajtófronttal hamisítatlan nagymama konyháját tudunk varázsolni, de mutatós darab lesz egy mediterrán stílusú lakásban is.

antikolt_honig2

Modern stílusban tömörfa ajtó, minden marásminta nélkül egy deszka lenne, csak a furnérozott ajtók jöhetnek számításba!

Már hazánkban is elérhető és egyre divatosabb, nem csak a bútorok színeiben, hanem akár csempék/járólapok és parketták világában a különféle változatos trópusi egzóta furnérok:

Aniegre - Wenge - Zebrano - Makaszar - bambusz

TILIA - FŐNIX

Tartós és fémes hatásúak, az alukerettel körbezárt ajtófrontok, vagy a vonalfogantyú, illetve besűlyesztett fogantyúval gyártott ajtók.

CARMEL viaszolt tölgy, SYSTEM wenge

Telitalálat az alsó elemekben sötét (dió, vagy wenge színű furnérozott), felső elemekben világos fehér/krém festett verzió.

PALACE - PRESIDENT

Tömörfa ajtók

Természetes natúr ajtók, és konyhák, skandináv stílusban, vagy hagyományos pácolt és mart mintás cseresznye, éger, tölgyfa konyhák.

JÁCINT - SARAH - KARÁT - ÉDEN

Hosszú éveken át kiszolgálnak, megfelelő használat és kezelés mellett. Nem ajánlatos tűző napnak kitett konyhába, illetve puha felületű anyagot választani pl. fenyő. Kényszermegoldás, és nem túl szerencsés választás, bükkfát, vagy tölgyet, illetve az égerfát erős cseresznye színre pácolni, ha cseresznye színt szeretnénk válasszunk inkább cseresznyefát, vagy cseresznyefurnérozott ajtót. A tölgyfa, bükk és éger enyhe színpácokkal mutatós, vagy természetes lakozott formájukban.

A teljes ajtófront kínálatot megtalálja a Cliff© konyhák gyári weboldalán: www.cliff.hu, illetve bemutatótermünkben személyesen megtekinthető számos mintakonyha és a teljes frontválaszték!!!

Marásuk, az MDF megmunkálhatóságának köszönhetően nagyon sokféle lehet. Színében pedig, több száz árnyalattal kápráztatnak. Legkedveltebb árnyalatok a fehér, krém, vagy bordó, illetve a sárga különböző árnyalatai.

blum

Az ajtókat 107 fokos BLUM - CLIP pánttal szereljük. Az ajtók beállítását takarósapka alatt lévő csavarokkal végezték el a szerelők, ha esetleg a fal dilatációs mozgása miatt az ajtók a későbbiek folyamán nem futnak egymással és a szekrénytesttel, akkor ezekkel a csavarokkal lehet korrigálni az elmozdulást.

Nagytakarításkor, ha Ön le szeretné venni az ajtókat, egyetlen mozdulattal megteheti. A pánt alsó élén található egy kis pöcök, melyet előrehúzva a pánt elválik a pánttalptól. Az ajtó visszahelyezésekor a pánt csap részét a pánttalp megfelelő vályújába kell behelyezni és a pántot rányomni a talpra.

Ha Ön rendelt világítástakarót, akkor azokat a felső elemek alá műanyag sarokelemmel rögzítették a szerelők. Amennyiben Ön párkányokat illetve párkányzatot rendelt, azokat a felsőelem tetejére felülről facsavarral rögzítik a szakemberek. A párkányok és párkányzatok csak a látható oldalon furnérozottak és felületkezeltek.

Amennyiben Ön a párkányzatba spotlámpákat rendelt, a szerelők a helyszínen fúrták be és helyezték be a foglalatokat. A spotlámpák bekötését megfelelő szakemberrel végeztessék el.

A forgácslap alapú munkapult alsó elemekhez való rögzítése alulról facsavarokkal történik. A pult éle és az ajtók frontja között minimum 2 cm-nek kell lennie, hogy az esetlegesen lefolyó víz ne áztassa az ajtókat. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a munkalapokra forró, áttüzesedett tárgyakat ne tegyenek, mivel azok a munkalap felületét károsíthatják.

A munkalapra 80 C° foknál melegebb tárgyakat, edényeket helyezni tilos.

A mosogatás után ajánlott a munkalap szárazra törlése. A munkapult illesztéseken semmiképpen ne hagyjon vizes ruhát, mert a hajszálereken a beszivárgó víz a munkapult feldagadását okozhatja. Ha a munkapultra vízzáró kerül, azt gondosan a falhoz leszorítva kell a pulthoz rögzíteni, hogy ne folyjon hátra a víz. Ha nincs vízvető és a csempét ráültetik a munkapultra, a csempe alját úgy kell lezárni, hogy a víz ne folyhasson a pult mögé.

> A munkalapokról bővebben

Gyakori kérdés a tervezés előtt, hogy egyedileg készülnek-e a konyhabútorok?

IGEN!!! Egyedi méretre készülnek, minden elem egyedileg kerül legyártásra, a gyártás előkészítése után. Egy több ezres elemjegyzékből dolgozunk, de a kínálat olyan széles, hogy minden méretet ki lehet ennek megfelelően osztani, illetve akár egyedi méretű elem gyártását is tudjuk vállalni. A gépek átlag mérete standard, általában 60-(70-90 cm-es) elemekbe kerülnek beépítésre, tehát a maradék helyet kell ennek megfelelően elosztani. Gondoljuk végig a fiókos elemek számát és elosztását, a felső elemek magassági méretét, ez kötött: 660, 720, 920 mm, illetve a felhajtós elemek 320mm magasságúak.

Csak alaprajz, vagy a bútorozandó fal méretére van szükségünk, a többit bízza ránk!

A Piper új 3D látványtervező programja segítségével, a Cliff© Konyhák elemeivel feltöltve, a valóságot megközelítő látványtervet tudunk készíteni.

A szaktanácsadás és a tervezés ingyenes, az árajánlatot többfajta árkategóriában is elkészítjük, hogy különbséget tudjon tenni egy olcsóbb és drágább, de jobb minőségű ajtófront között.

> Lásd szolgáltatások menüpont

A bútorok tisztíthatósága

Óhatatlan, hogy a konyha a használat során piszkolódik. Kiborulhat bármi, a feldolgozás, mosogatás során számos szennyeződés keletkezik, mely az ajtófrontokon is megmutatkozhat. Az általunk ajánlott festett és furnéros bútorok vízzel lemoshatóak, bútorápolóval könnyen tisztíthatóak. Külső behatásokkal szemben sugárzó hő, erős napfény és marószerek, óvni kell a bútort, mert elszíneződéseket és egyéb problémákat okozhatnak. A külső felületeket különös gonddal védjük az esetleges sérülésektől.

Megfelelő páraelszívó segítségével, megakadályozhatjuk, hogy a bútorok felületén a zsír és gőzpára megtelepedjen, megkönnyítve ezzel a takarítást. Munkalap hátfalat választva: aluminium + üveg, illetve rozsdamentes acél konyhai hátfal is nagymértékben megkönnyíti a takarítást a falra fröccsenő szennyeződések esetében.

Fogantyúból mindig fémből készültet válasszunk, a műanyag és fa fogantyúk nem konyhai használatra valóak.