Különleges készülékek

Sajnos ezek a készülékek, kevesek kiváltságai, nem csak az áruk miatt, hanem ismeretlenségükből is fakadóan! Reméljük hamarosan hazánkban is egyre többen tudnak és akarnak ilyen nagyszerű készülékeket a konyhabútorba tervezni! Addig is bemutatótermünkben igyekezünk eme újdonságokat kiállítani, és kipróbálni.
Terveink között szerepel 2008. ősz/tél folyamán főzőbemutatókat tartani, ahol közelebbről és kötetlen formában barátkozhatnak eme gépekkel.

Prémiumkategóriás és különleges készülékeknek számítanak:

 • beépíthető gőzpároló,
 • lávaköves grill,
 • olajsütő,
 • gőzsütő,
 • munkalapba építhető mérleg,
 • kávéfőző,
 • borhűtő,
 • és robotgép
Lássunk néhány példát:
SIEMENS HB 36D570 nemesacél gőzsütő
01

A Siemens az ételkészítés új távlatát nyitja, melynek során egészségére ügyelhet anélkül, hogy kedvenc ételeiről le kellene mondania. A sütés, illetve főzést forró levegő végzi el, megőrizve minden értéket, amit az ételekben szeretünk: ízt, zamatot, frissességet, vitaminokat, ásványokat és a nélkülözhetetlen nyomelemeket.

Legyen szó kíméletes gőzpárolásról, hagyományos sütésről, forró levegő használatáról, vagy mindegyik sütési módról egyszerre - az új gőzsütő lehetőséget biztosít minden ételfajtához a megfelelő technika kiválasztására számos különleges tulajdonságánál fogva. A memória funkció biztosítja, hogy kedvenc beállításait megőrizze, az 52 féle automatikus program garantálja, hogy minden fogás kifogástalan legyen. A három különböző sütési magasság használatával egy időben készíthet különböző ételeket anélkül, hogy azok átvennék egymás illatát, vagy ízét.

SIEMENS HB 26D550 nemesacél gőzpároló
02

Manapság a GŐZPÁROLÁS - az egyik legrégebbi főzési eljárás-újra teret hódit, hiszen egészségesen és az ízek megőrzésével készíthetünk benne zöldségeket, halat, vagy húst. Nem csoda, hogy professzionális szakácsok is gyakran részesítik előnyben ezt a főzési technikát.

A gőzpárolás előnyei:
 • megóvja az értékes anyagokat az ételben
 • megőrzi az ízeket
 • zsír és olajmentesen főzhetünk
 • friss és ropogós marad a zöldség

CATA VE 10 ENC Borhűtő
03

A CATA beépíthető borhűtője, egy igazi borospince a lakásban. A rozsdamentes beépítő keret segítségével könnyedén a konyhabútorba építhető és így nemcsak hasznos, hanem dekoratív kiegészítője is lehet konyhájának. A 40 l űrtartalom 12 borospalack tárolását teszi lehetővé. A hűtő 10-18 C° fok közötti hőmérséklet tartományban üzemeltethető, így fehér és vörösborok tárolására egyaránt alkalmas.

A borok minősége nem csak az alapanyagoktól és a pincemestertől függ, a végső aroma kialakulásához, nagyban hozzájárul, a megfelelő tárolás is. A borok ideális hőmérséklettárolásához 8-18 C° fok közötti hőmérséklet szükséges. Különösen ártalmas a hőmérséklet ingadozása, tehát a nappali és éjszaki hőmérséklet legyen azonos. A sötétben tartott palackok nem engedik, hogy az ultraibolya sugárzás károsítsa az ital ízét és színét. A helyes tárolás mellett ugyanolyan fontos az is, hogy kedvenc borainkat megfelelő hőmérsékleten fogyasszuk el.

Domino készülékek

Az úgy nevezett domino főzőlapok 30 cm-es szélességükkel beépíthetőek kisebb konyhákba önállóan, vagy kiegészítő főzési felületként, hagyományos 60 cm-es mellé, vagy a konyha egyéb pontján a munkalapon elhelyezve.

Beépítésüknél gondoljunk a megfelelő páraelszívásról!

SIEMENS domino elemek:
Wok főzőlap
ER 511502

04
Normál kerámialap
ET512502

07
Gázfőzőlap
ER 512502

05
Lávaköves grill-lap
ET 510501

08
Robotgép
MK7EK20

10
Indukciós kerámialap
EH 512502

06
Olajsütő
ET513501

09
Különleges méretű és formájú főzőlapok
 • 60x60 cm-es méretektől elrugaszkodva, elmés tervezők alkottak a szabványhoz képest keskenyebb és szélesebb lapokat is!
  Pl. SIEMENS piano-a filo ER59553EU gázfőzőlapot,
  vagy kerámialapot SIEMENS touchSilder ET 95S502.
 • Sziget bútorelemhez, mindkét oldalról kezelhető kerámialapot, amin akár ketten is főzhetnek egymással szemben egyszerre, körbejárható, villámgyorsan kezelhető mindkét oldalról:
  SIEMENS ET7Y7502
 • Kreatív és meghökkentő fazonok kedvelőinek ajánljuk:
  Küppersbusch - VARIOLINE 45 cm-es főzőlapjait egybe kiöntött wok főzőfelülettel,
  EWI F 457.I
 • vagy a MÉHSEJT alakú főző zónákkal, melyeket szabadon lehet variálni, egy irányító elem és több főzőzóna szabadon kiválasztott beépítésével.
  EKWE 320W, EKWH 320 I 8Z
 • Szögletes formák ellenzőinek érdekes lehet a vese alakú főzőlapok közül:
  CATA TCO 904 OR FVI
 • 70- 80-90 cm-es kombinált főzőlapok 25%-al nagyobb főzőfelület, profik ajánlásával!

Figyelemre méltó darabok:

MAXI sütők, angolos stílusú konyhákba

A méret a lényeg! Az alábbi klasszikus és modern darabok eltérnek az átlagos méretezéshez képest, angolokon kívül a sütés szerelmeseink bátran ajánljuk!


24

Szeretne pontosan mérni, és nem minden sütésnél a konyhaszekrényekből előkeresni a mérleget?
Van megoldás!
Beépíthető konyhai mérleg a FRANKE -tól.

Aktuális akciós kínálatunkat a beépíthető gépek menüpontból, a logókra kattintva közvetlenül elérheti, illetve érdeklődhet bemutatótermünkben is!