Költségvetési tervezet

Egy új konyhabútor megvásárlása, tetemes pénzkiadás, az összes járulékos költséggel együtt, festés, burkolás, és burkolóanyag, víz-gáz, gépészeti kivitelezés, és szerelvények, mégis sokan elpazarolják a rendelkezésre álló pénzösszeget!!!

Mire is gondolunk?
img01
Rossz tervezőt, kivitelezőt választanak!

A konyhatervezést bízzuk szakemberre! Ugyan kérdéses, hogy ki nevezhető annak, hiszen elvileg egy asztalos, vagy egy barkács áruházban az adott osztályon dolgozó kollega is szakember, de a lakberendezők és belsőépítészek, építészek is természetesen terveznek konyhabútorokat.

Haza beszélünk, de mi a konyhastúdiót javasolnánk, elsősorban a sajátunkat, de tapasztalataink szerint a legtöbb igényes stúdió nem tervez túl rosszul, hiszen évek óta ezen a területen dolgozva, sokszor egész nap konyhákat tervez!

Általában a legtöbb helyen ingyenes a szaktanácsadás, és számítógépes látványterv is készül a leendő konyháról.

Legfájdalmasabb szembesülni a frissen tervezett, családi ház tervdokumentációkkal, ahol sok esetben a fényviszonyokat, gépészeti bekötések helyeit semmibe véve, kivitelezhetetlen és, vagy a megrendelőnek kifizethetetlen méretű és alakú bútort szánnak, vagy túl kicsit, (pl. garázs 38 m2, nappali 40 m2 , konyha 12 m2) ahova, még a konyhai gépek is nehezen építhetőek be, a megálmodott bútorról nem is beszélve.

Egy építkezés előtt gondoljunk fokozottan a konyhára, mint életünk egyik legfontosabb és nélkülözhetetlen helyszínére. Ár - méret - beépítendő gépek.

Volt már több olyan kedves megrendelőnk, aki kezében a konyhabútor tervével fordult az építészhez, (gombhoz a kabátot mondhatnánk), mégis garantált volt a siker!

Társasházaknál, panellakásoknál a méretek kötöttsége miatt a hozott anyagból kell dolgozni, itt általában nincs beleszólás előzetesen a konyha méretezésébe.

Meglévő bútor cseréje esetén, szintén érdemes idejében tájékozódni, elkerülendő az átvéséseket, rossz helyre felhelyezett kiállások, kapcsolók és vezetékek átszerelésének többletköltségét.

Gyenge anyagminőségű alapanyagokkal akarnak spórolni...

...ami hosszú távon nem hogy megtakarítást, hanem teljes pénzkidobást eredményez!

Mindenkinek van egy költségvetése, amihez ragaszkodnia kell, de ezen az áron belül nem mindegy mit kapunk a pénzünkért!

Hihetetlen, de sokan olcsóbbnak tartják a szokásos eljárást:

Helyi lapszabászaton leszabott korpusz + asztalos megveszi a barkácsboltban az ajtófrontokat, + vásárló megvásárolja a fogantyúkat, munkalapot, vasalatokat külön - külön a barkácsboltban, vagy a nagyáruházakban.

A konyhabútorgyárakban tetemes mennyiségű bútorlap, pánt, vasalat, és egyéb kellék kerül beépítésre, aminek árát nem lehet összevetni egy egyedi ajánlattal. A minőségi többlet, az ami drágább, nem a kereskedő haszonkulcsa!

Gyakori, hogy a különböző stúdiókban más-más tervekkel érkeznek az ügyfelek, rosszabb esetben teljesen más ár-kategóriájú ajtófrontokra kérnek ajánlatot!!!

"...almát az almával" érdemes összehasonlítani...