A konyhabútorok leírása:

 • A szekrény testek 18 mm vastag melamin gyantás laminált forgácslapból készülnek, melyek látható élei 2 mm vastag ABS-el ( alső éleken 0,4 mm-essel ) lezártak. A nem látható élek - kivéve a fürdőszobabútorokat - nincsenek lezárva. A hátfal alap esetben 3 mm vastag HDF lemez.
 • Az alsó elemeket műanyag, szintező lábakra szereljük. A magasságukat a beépíthető mosogatógépek szintezési lehetősége határozza meg, ami az esetek döntő többségében 100-160 mm között lehetséges. A lábazati takaróelemet klipszek segítségével lehet hozzájuk rögzíteni, aminek részét képezi egy U alakú, átlátszó, szilikon anyagú por-és vízzáró csík is.
 • A felső elemeket a Camar függesztő rendszerrel szereljük. Technikilag elemenként 1-1 db 60 mm-s széles acél sínpárt szerelünk fel a falra. A szekrények hátfallemeze emiatt nem érintkezik közvetlenül fallal, 17 mm-es szellőzési hézag keletkezik. Az 50 kg teherbírású ellendarab a bútoron belül, az oldallap és a tetőlap között helyezkedik el. A függőleges és vízszintes irányú szintezés csavarok segítéségével történik.
 • A felső elemeket a falra szerelt fémsínekre akasztották fel, az úgynevezett GAMAR akasztókkal, melyeken lévő állítócsavarokkal vízszintbe és függőbe állították az elemeket.
 • Az elemeket egymáshoz önmetsző facsavarokkal rögzítjük. Ezek eltakarására opcionálisan rendelhetőek öntapadós csavartakaró fóliák. A polcok lehetnek fixek vagy állíthatóak. Utóbbiakat polctartó gombok befúrásával oldjuk meg.
 • zsaner Az oldalra nyíló ajtókat alap esetben a BLUM – CLIP rendszerű, örök garanciás, 100˘-, 45˘- vagy 170˘-os kivető pántjaival szereljük. Ez a termék egy utólag is szerelhető adapterrel tehető komfortosabbá vagy akár cserélhető a pántkarba integrált csendesítőre is. Az ajtók beállítását csavarokkal végzik a szerelők, ha esetleg a fal dilatációs mozgása miatt az ajtók a későbbiek folyamán nem futnak egymással és a szekrénytesttel, akkor ezekkel a lehet korrigálni az elmozdulást.
 • Nagytakarításkor, ha Ön le szeretné venni az ajtókat, egyetlen mozdulattal megteheti. A pánt alsó élén található egy kis pöcök, melyet előre húzva a pánt elválik a pánttalptól. Az ajtó visszahelyezésekor a pánt csap részét a pánttalp megfelelő vályújába kell behelyezni és a pántot rányomni a talpra.
 • A fiókokat sokféle lehetőség közül választhatjuk ki, de alap esetben a BLUM részleges kihúzású, Metabox elnevezésű, hagyományos görgős, vajszínű fémkáva szerkezetével szereljük. A fióktest fenéklapja és hátsó kötője 16 mm vastag fehér laminált-lap. Ez teszi lehetővé a szélesség egyedi méretezését. fiok
 • A komfortfokozatot itt is emelhetjük, akár a sín alá szerelt fékező és önbehúzó adapter segítségével, akár a csendesebb, nagyobb teherbírású, alsó csapágyazott megvezetésű, teljes kihúzású Tandembox rendszerre cserélésével.
 • Az alapkiajánlás része a 38 mm vastagságú, 600 mm mélységű és 4100 mm hosszúságú, forgácslap alapú, HPL bevonatú, postforming első él kialakítású, Kaindl márkájú munkalap is. Természetesen a többi gyártó által kiajánlott katalógusokból is lehet színt választani, de a választásunk azét esett rájuk, mert az ő kínálatukban szerepel minden olyan színazonos kiegészítő elem, amire szükség lehet a tervezés alapján. Ilyen például a 900 mm mélységű asztallap, a 15 mm vastagságú csempepótló konyhai hátfal panel vagy éppen a vágott élek zárását szolgáló, 0,8 mm vastagságú dekor.
 • Az alsó elemekhez való rögzítése alulról facsavarokkal történik. A pult éle és az ajtók frontja között minimum 20 mm-nek kell lennie, hogy az esetlegesen lefolyó víz ne áztassa az ajtók élét. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a munkalapokra forró, áttüzesedett tárgyakat ne tegyenek, mivel azok a munkalap felületét károsíthatják.
 • A munkalapra 190 C° foknál melegebb tárgyakat, edényeket helyezni tilos.
 • A mosogatás után ajánlott a munkalap szárazra törlése. A munkapult illesztéseken semmiképpen ne hagyjon vizes ruhát, mert a hajszálereken a beszivárgó víz a munkapult feldagadását okozhatja. Amennyiben van rá lehetőség, a burkolástt a bútor beépítése után javasoljuk elvégeztetni. A csempét ne közvetlenül a munkapultra ültessék, hanem egy fugakeresztnyi távolságra, a hézagot pedig a fugával színazonos sziloplaszttal kell lezárni, hogy a víz ne folyhasson a pult mögé.
 • A munkalapokról bővebben
 • Az ajtófrontok készülhetnek ugyanolyan melamin gyantás laminált forgácslapból, mint a korpusz anyagok vagy lehetnek MDF alapúak. Ez utóbbi egy angol mozaikszó, a Medium Density Fibreboard rövidítése, amit magyarul közepes sűrűségű farostlemeznek fordíthatunk. Fa darálékból, nagy nyomáson, gyantával préselt bútoripari alapanyag. Az MDF marható, felületkezelés után formatartó anyag
 • A legolcsóbb változata a 3D-s, vákuumozott kivitel. A kb. 60 C˘-ra melegített dekort hőpréssel rögzítik a felületére. Ez persze csak az éleket és a front felületet érinti, a B oldal már „csak” a fehér melamin gyantás laminált réteg. A két anyag közül mégis ez a tartósabb, mert a ragasztását nagynyomású préssel rögzítik. A fóliázás hátránya ugyanis az, hogy a tartós hősugárzást nem bírja, ezért már középtávon sem nevezhető megbízható megoldásnak; átlagos élettartalmuk 1-10 év. Javítani nem lehet, csak csere jöhet számításba sérülésük esetén. A kínálatunkban ezért nem is szerepel.

Festett ajtófrontok

A festett felületekkel a fentemlített probléma már nem fordulhat elől. Selyem, matt, szupermatt és magasfényű, polírozott felületű megmunkálással egyaránt tudjuk kínálni. Minőségileg az a legjobb, ha mindkét oldalát festjük, de a legtöbb vásárló megelégszik a fronttal és az élekkel a gazdaságossági szempontokat is figyelembe véve.

A színeket akár a RAL, akár az NCS színkártyáról választjuk, több ezer lehetőséggel szembesülünk. A legkedveltebb még mindig/örökké a fehér, de a bézs, a sárga, a kék, a piros és a szürke különböző árnyalatai egyaránt megjelenhetnek.

Felületük könnyen tisztítható, sérülés esetén javítható, akár egy másik színre át is festhető.

Természetesen nem csak az ajtófrontok, hanem a szekrény többi alkotó eleme is elkészíthető ebből az anyagból, a látszó részek teljes színharmóniája megvalósítható.

Fa - furnérozott ajtók

Az MDF alapú ajtófrontok harmadik kategóriája a furnérozott kivitel. Itt a hordozó anyagra egy vékony farétek kerül felragasztásra, amit a laminálásnál is használatos nagynyomású préssel rögzítenek. A elkészítés módja innentől kezdve megegyezik a tömörfáéval: csiszolás – pácolás – csiszolás – lakkozás - csiszolás – lakkozás követik egymást a tökéletes végeredmény elérésének érdekében. Itt mindkét oldalon el kell végezni a műveleteket, nincs spórolási lehetőség.

Akár klasszikus, akár modern ajtófrontról van szó egy furnéros ajtó hosszú távon megbízható társunk és lakásunk dísze lesz!

Nem szárad ki, nem vetemedik meg, mint tömörfa társai.

Mostanában inkább csak kiegészítő jelleggel keresik, de a fa szerelmeseinek megkerülhetetlen marad.

Tömörfa ajtók

A legmasszívabbnak tűnő megoldás a tömörfa ajtófront, de a konyhai körülmények között nem mindegyik fajtája vizsgázik jól. Kínálatunkban ezért csak a tölgy, a dió és a cseresznye szerepel. Kifejezetten a rusztikusabb stílus kedvelőinek ajánljuk.

Gyakori kérdés a tervezés előtt, hogy egyedileg készülnek-e a konyhabútorok?

IGEN!!! Egyedi méretre készülnek, minden elem egyedileg kerül legyártásra, a gyártás előkészítése után. Nincsen zárt elemjegyzék, a tervezés és a felhasznált anyagok teherbírása határozzák meg a bútorelemek méretezését. A gépek átlag mérete standard, általában 60-(70-90 cm-es) elemekbe kerülnek beépítésre, tehát a maradék helyet kell ennek megfelelően elosztani. Gondoljuk végig a fiókos elemek számát és elosztását, a felső elemek magassági méretét.

Csak alaprajz, vagy a bútorozandó fal méretére van szükségünk, a többit bízza ránk!

A Piper új 3D látványtervező programja segítségével, a valóságot megközelítő látványtervet tudunk készíteni.

A szaktanácsadás és a tervezés ingyenes, az árajánlatot többfajta árkategóriában is elkészítjük, hogy különbséget tudjon tenni egy olcsóbb és drágább, de jobb minőségű ajtófront között.

Ha Ön rendelt világítástakarót, akkor azokat a felső elemek alá műanyag sarokelemmel rögzítették a szerelők. Amennyiben Ön párkányokat illetve párkányzatot rendelt, azokat a felsőelem tetejére felülről facsavarral rögzítik a szakemberek. A párkányok és párkányzatok csak a látható oldalon furnérozottak és felületkezeltek.

Amennyiben Ön a párkányzatba spotlámpákat rendelt, a szerelők a helyszínen fúrták be és helyezték be a foglalatokat. A spotlámpák bekötését megfelelő szakemberrel végeztessék el.

A forgácslap alapú munkapult alsó elemekhez való rögzítése alulról facsavarokkal történik. A pult éle és az ajtók frontja között minimum 2 cm-nek kell lennie, hogy az esetlegesen lefolyó víz ne áztassa az ajtókat. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a munkalapokra forró, áttüzesedett tárgyakat ne tegyenek, mivel azok a munkalap felületét károsíthatják.

A munkalapra 80 C° foknál melegebb tárgyakat, edényeket helyezni tilos.

A mosogatás után ajánlott a munkalap szárazra törlése. A munkapult illesztéseken semmiképpen ne hagyjon vizes ruhát, mert a hajszálereken a beszivárgó víz a munkapult feldagadását okozhatja. Ha a munkapultra vízzáró kerül, azt gondosan a falhoz leszorítva kell a pulthoz rögzíteni, hogy ne folyjon hátra a víz. Ha nincs vízvető és a csempét ráültetik a munkapultra, a csempe alját úgy kell lezárni, hogy a víz ne folyhasson a pult mögé.

> A munkalapokról bővebben

Gyakori kérdés a tervezés előtt, hogy egyedileg készülnek-e a konyhabútorok?

IGEN!!! Egyedi méretre készülnek, minden elem egyedileg kerül legyártásra, a gyártás előkészítése után. Egy több ezres elemjegyzékből dolgozunk, de a kínálat olyan széles, hogy minden méretet ki lehet ennek megfelelően osztani, illetve akár egyedi méretű elem gyártását is tudjuk vállalni. A gépek átlag mérete standard, általában 60-(70-90 cm-es) elemekbe kerülnek beépítésre, tehát a maradék helyet kell ennek megfelelően elosztani. Gondoljuk végig a fiókos elemek számát és elosztását, a felső elemek magassági méretét, ez kötött: 660, 720, 920 mm, illetve a felhajtós elemek 320mm magasságúak.

Csak alaprajz, vagy a bútorozandó fal méretére van szükségünk, a többit bízza ránk!

A Piper új 3D látványtervező programja segítségével, a valóságot megközelítő látványtervet tudunk készíteni.

A szaktanácsadás és a tervezés ingyenes, az árajánlatot többfajta árkategóriában is elkészítjük, hogy különbséget tudjon tenni egy olcsóbb és drágább, de jobb minőségű ajtófront között.

> Lásd szolgáltatásaink menüpont

A bútorok tisztíthatósága

Óhatatlan, hogy a konyha a használat során piszkolódik. Kiborulhat bármi, a feldolgozás, mosogatás során számos szennyeződés keletkezik, mely az ajtófrontokon is megmutatkozhat. Az általunk ajánlott festett és furnéros bútorok vízzel lemoshatóak, bútorápolóval könnyen tisztíthatóak. Külső behatásokkal szemben sugárzó hő, erős napfény és marószerek, óvni kell a bútort, mert elszíneződéseket és egyéb problémákat okozhatnak. A külső felületeket különös gonddal védjük az esetleges sérülésektől.

Megfelelő páraelszívó segítségével, megakadályozhatjuk, hogy a bútorok felületén a zsír és gőzpára megtelepedjen, megkönnyítve ezzel a takarítást. Munkalap hátfalat választva: aluminium + üveg, illetve rozsdamentes acél konyhai hátfal is nagymértékben megkönnyíti a takarítást a falra fröccsenő szennyeződések esetében.

Fogantyúból mindig fémből készültet válasszunk, a műanyag és fa fogantyúk nem konyhai használatra valóak.