Páraelszívó a mostohagyermek...

A mosogatógépek mellett a páraelszívók megvásárlásáról a legnehezebb meggyőzni a vásárlók egy részét! Sokan alacsony teljesítményű, elhasználódott zsírfilteres készüléket használnak, és nincs megfelelő tapasztalatuk, milyen sokat segít a bútor tisztántartásánál, és a kellemetlen szagok, erősebb illatok elűzésében egy jó elszívó!

Miért fontos a megfelelő teljesítmény?
Légelszállítás

Fontos, hogy a páraelszívók légszállítására vonatkozó adatokat általában a szabad kivezetés esetére vonatkozóan adják meg a gyártók!

EU szabvány:UNE ENG 1591 részletesen tartalmazza a páraelszívók teljesítményét, fontos, hogy az adott márkát gyártó cég ezen előírásnak megfelelően tüntesse fel a technikai adatokat, és ezek ismeretében hasonlítsuk össze a teljesítmény - ár - érték arányát!

A páraelszívók elsősorban az aktív főzőfelület közvetlen közelében kell, hogy megfelelően működjenek, és megakadályozzák, a gőz, pára, és szagok továbbterjedését a légtérben.

A páraelszívó teljesítménye a légáramlás során kifejtett szívóhatás ellensúlyozására szolgál. A légáramlás (huzathatás) függ a helységek és nyílászárók méretétől, számától.

A teljesítmény kiválasztásánál további fontos szempont a különböző főzési szokások figyelembe vétele, mint intenzitás, gyakoriság fűszerezés.

Mire jók a különböző fokozatok?

A gyártók az elszívókat, úgy alakítják ki, hogy megfeleljenek a különböző igénybevételeknek, és felhasználási felületeknek. Ezért a készülékek nem csak különböző fokozatokkal rendelkeznek, hanem több fokozatban is szabályozhatóak, általában 2-3 fokozatról beszélhetünk.

Csendesebb külső motor!

Az új építészeti megoldások, és egy modern konyha magasabb elszívó teljesítményt kíván. Gondoljunk csak a sziget megoldásokra, vagy egy 90-cm-es főzőlapra. Ez bizonyos esetekben magasabb zajszintet eredményez.
Hogyan lehetne készülékünk mégis csendesebb?

Megoldás lehet a külső motor (pl. CATA Silentis szabadalmaztatott rendszere, vagy az olasz SIRIUS és a FALMEC külső motoros újdonságai).
A külső motorok különböző változatokban rendelhetőek, elhelyezhetők tetőtérben, álmennyezetben, vagy külső falon.

Különleges felületek, könnyebb tisztántartás!

A jó minőségű elszívók anyaga nemesacél, magas nikkeltartalommal, ami könnyen megmunkálható, hengerelhető.

DURALUM
A zsíros szennyeződéseknek rendkívül jól ellenálló ujjlenyomatmentes technológia optimális megoldás a rozsdamentes acél felület könnyű és hatékony tisztítására.
A CATA Duralum elszívóival még a karbantartás is kényelmes és egyszerű.

FASTEEL
Az olasz FALMEC gyártó is kifejlesztett egy hasonló ujjlenyomatmentes felületet. Az általuk használt AISI304 magas minőségű rozsdamentes acél továbbfejlesztett változata szintén ellenáll a szennyeződéseknek, és rendkívül dekoratív megjelenést biztosít a különleges formatervezésű elszívóknak.

Típusok
 • Szekrényelembe építhető

  Általában 60cm-es, de létezik 50 cm-es, és 90 cm-es változatban is. Rusztikus és modern konyhákhoz egyaránt ajánljuk, egyajtós, kétajtós, vagy felhajtós szekrényelembe építve.

  Szívesen ajánljuk: CATA TF sorozat, 1 és 2 motoros változatban, speciális nagyteljesítményű (TF 2003) motorokkal.
  Általában, fekete, fehér, barna, inox színben kaphatók, de lehet duralum (ujjlenyomatmentes inox) változatban is. 600 m3/h elszívóteljesítménnyel.
  Újdonság a réz szín, illetve, akár az ajtófronttal megegyező díszcsíkot is tudunk készíteni a készülékekhez.

 • Szekrényelem, kürtő alá építhető

  Általában rusztikus egyedi kürtős elembe, sarokba, vagy egyenes szakaszon elhelyezve szoktuk beépíteni, 600, 900mm-es kürtőbe, vagy szekrénybe.


Amennyiben nincs külső kivezetésre lehetőség, a teljesítmény csökken, de a készülék használható aktív szénfilter beépítésével és cserélésével! Bármelyik elszívóba rendelhető!!!